De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95
PostNLKennisbank
0

Gratis verzending in NL boven €149.95! | Bestel nu ook een muurhouder bij je thuislader!

Review Logo4,3/5 @ Trustedshop
0
De webshop voor machines met een accu!
Voor 17:00 besteld, volgende werkdag geleverd!
Gratis verzending boven de €149.95,- a €6.95

Gratis verzending in NL boven €149.95! | Bestel nu ook een muurhouder bij je thuislader!

Door Erwin

Een aantal populaire elektrische auto’s op een rijtje

Ben je op zoek naar een elektrische auto? Dan ben je er waarschijnlijk al achter dat het aanbod de laatste tijd ongelooflijk hard toegenomen is en dat je meer dan genoeg te kiezen hebt. Wil je het jezelf wat makkelijker maken, dan kun je eerst kijken naar de populairste auto’s van dit moment. Wanneer deze zoveel aandacht krijgen en verkocht worden, is de kans immers groot dat hier ook de elektrische auto voor jou tussen zit. Hieronder kun je alles lezen over de populairste elektrische auto’s van 2024.

Deze elektrische auto’s zijn populair in 2024

Net als bij tal van andere toplijsten is het lastig om een rangvolgorde te bepalen. Kijk je naar de verkoopcijfers, het aantal modellen dat geregistreerd is in Nederland of Europa, of juist de vraag naar modellen op de tweedehandsmarkt? Om het makkelijk te houden, hebben we de populairste elektrische auto’s verzameld, zonder hier een rangschikking voor op te stellen. De Tesla Model 3 bijvoorbeeld, met een actieradius van meer dan 500 kilometer, wat meer is dan de bestseller uit Amerika, de Tesla Model Y die alle records wist te verbreken.

De Volvo XC40 Recharge is overigens ook zeer populair, aangezien deze bijzonder ruim is (net als de Skoda Enyaq die ook hoog scoort in de verkooplijsten). Andere merken die bijzonder populair zijn en die niet mogen ontbreken hier, zijn de Peugeot e-208, de Kia e-Niro (die veel prijzen gewonnen heeft), de Volkswagen ID.4 en een nieuwkomer op de lijst. Toyota heeft met de Toyota Aygo namelijk flink wat terreinwinst geboekt in Nederland en staat nu ook op de lijst met populairste elektrische auto’s.

De populairste auto’s van de afgelopen jaren: wint Tesla?

Tesla heeft geruime tijd de lijsten met de populairste auto’s aangevoerd, maar is de afgelopen maanden flink wat terrein verloren. Hier zijn verschillende redenen voor. Een van de belangrijkste factoren is dat Tesla nu de prijs van het succes betaalt. Mensen die vorig jaar of het jaar ervoor al een Tesla gekocht hebben, hebben nu immers geen nieuwe Tesla nodig. Daar komt bij dat deze mensen waarschijnlijk een wat zure nasmaak in de mond hebben. Tesla heeft de klanten namelijk maanden laten wachten op de levering van de bestelde modellen.

Er waren grote leverproblemen met de Tesla-modellen, maar de pre-orders bleven gewoon geopend, terwijl de Amerikanen al wisten dat het lang zou duren voordat de modellen de fabrieken uit zouden rollen. Een andere factor is het beleid bij het Tesla Supercharger-netwerk. Tesla had het perfecte verkooppraatje om de modellen aan de man te brengen, want het Supercharger-netwerk was wereldwijd het beste dekkende netwerk met snelladers, in een tijd waarin DC-laders met een hoge maximale laadsnelheid helemaal niet vanzelfsprekend waren. Dit netwerk was uitsluitend beschikbaar voor Tesla-rijders, maar dat is tegenwoordig niet meer het geval.

Integendeel, de meeste Tesla Superchargers zijn ook gewoon te gebruiken voor mensen die een ander merk rijden. Daarmee is een van de voornaamste redenen om voor een Tesla te kopen verdwenen. Wat we niet mogen vergeten, is dat de overige automerken een flinke inhaalslag gemaakt hebben. Niet alleen op het gebied van betaalbare elektrische auto’s, maar ook samenwerkingen met laadpaalaanbieders wereldwijd, nieuwe features in de auto en sterke accupakketten. Volkswagen, Audi, Renault, Kia, Mercedes en tal van andere grote autofabrikanten hebben inmiddels uiteenlopende elektrische modellen, waarbij Tesla vast lijkt te houden aan een beperkt aantal modellen om de massaproductie te vergemakkelijken.

De verwachting voor de toekomst

Veel mensen kijken naar het oosten wanneer het gaat om de toekomst van de elektrische auto en met name de populaire modellen. In veel Aziatische landen wordt namelijk hard gewerkt aan bijzonder goedkope elektrische auto’s, tegen prijzen waar de Europese automerken niet aan kunnen tippen. De vraag is of het inderdaad zo gaat lopen, want die zeer goedkope elektrische auto’s die in Azië rondrijden, die mogen in Europa niet de weg op. Ook zijn er flinke kosten rond de import van deze modellen, wat ervoor kan zorgen dat die aantrekkingskracht snel kan verdwijnen.

De Hongqi die de Europese markt zou verbluffen met een geweldige prijs, is nu bijvoorbeeld aangekondigd voor € 55.000 (EH7 AWD), wat aanzienlijk duurder is dan bijvoorbeeld de Opel Combo die slechts € 37.000 moet gaan kosten. De NIO, een van de andere merken die zo goedkoop moest worden, komt voor € 90.000 op de Europese markt (ET7 en EL7).

Ook moet er rekening gehouden worden met de Europese autofabrikanten, die al geruime tijd bezig zijn met het verder ontwikkelen van goedkope, compacte elektrische auto’s die wél aan alle eisen voldoen en die wel gewoon in Europa rond mogen rijden.

Een aantal modellen waar in ieder geval al naar uitgekeken kan worden, zijn:

  • Opel Crossland EV (rond de € 40.000)
  • Peugeot e-3008 (rond de € 55.000 met 500 kilometer actieradius)
  • Audi Q6 e-tron
  • Renault Grand Kangoo e-Tech
  • Skoda Elroq
  • Nieuwe Volkswagen ID-modellen
  • Fiat Grande Panda EV
  • Renault 5 EV
  • Tesla Model 2 (prijsvechter met € 30.000, al is die prijs zeer onwaarschijnlijk)
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »